Husacia pečienka je nielen výborná, ale aj zdravá

malokarpatska oblasť,Slovenský Grob,tradičné recepty,husacina,lokše

Hus je kráľovnou tradičných husacích hodov, tým pádom, pečienka je princeznou. Okrem toho, že je lahodná, chutná a jemná, je aj zdravá. Pečienka obsahuje mnoho vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre vaše telo. Prečo si teda nevychutnať niečo také vynikajúce a zároveň prospešné?  

Okrem toho, že je taká zdravá, nevyhnutne patrí k tradičným husacím hodom. Pripravujeme ju pomocou starých rodinných receptov, čo jej dodáva lahodnú chuť, ktorá sa výborne dopĺňa s chuťou našich fantastických chrumkavých pečených husí. Pečienka je skvelá samostatne, ako príloha k mäsku, ale zároveň je úžasná, keď ňou naplníme naše domáce lokše. 

malokarpatska oblasť,Slovenský Grob,tradičné recepty,husacina,lokše

Landeské husi, ktoré u nás pripravujeme, majú jednu z najväčších výhod – tučnú pečeň. Keďže sú naše húsky domáce, má aj pečienka vynikajúcu chuť, a naši zákazníci si ju nevedia vynachváliť. 

Pečienka je výborným zdrojom železa, vitamínu A, B a B12. Železo je nevyhnutné pre vytváranie červených krviniek, preto ho určite potrebujeme stále doplňovať. Vitamín A je zasa napomáha v boji proti infekciám, podporuje rast a je dôležitým pre zrak. Vitamín B a B12 prispieva k boju proti kardiovaskulárnym chorobám.

Husacia pečienka nie je vhodná iba na pečenie, môže sa aj variť, smažiť, pripravovať vo vodnom kúpeli, ale najmä robiť paštéty. Takouto luxusnou delikatesou je foie gras, skvelá paštéta, ktorá sa od roku 2006 stala hrdou súčasťou francúzskeho kultúrneho a gastronomického dedičstva.

malokarpatska oblasť,Slovenský Grob,tradičné recepty,husacina,lokše

Príďte si do našej domácej reštaurácie Husacina u Jakuba vychutnať úžasné tradičné husacie hody, ktoré pre vás pripravujeme už po 3 generácie. Užite si chuť chrumkavej upečenej húsky alebo kačice, s lahodnou, na jazyku sa rozpadávajúcou pečienkou, vynikajúcimi domácimi lokšami a zakončite to sladučkou domácou štrúdlou. 

Tešíme sa na vašu návštevu. 

Obsah článku

Ďaľšie články