Reštaurácia u Jakuba v Malých Karpatoch

pexels pixabay 51947 (1)

Malé Karpaty ponúkajú turistom nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia množstvo možností ako príjemne stráviť čas. Prekrásna príroda, úžasné scenérie, milí ľudia, chutné jedlo a nekonečný výber vín. To sú len niektoré dôvody, kvôli ktorým sa oplatí navštíviť tento región. A pokorne tvrdíme, že naša Reštaurácia u Jakuba v Slovenskom Grobe je ďalším z nich. Prečítajte si náš článok a zistite, že kúzlo tejto oblasti si môžete vychutnať dosýta kedykoľvek.

Prekrásne Malé Karpaty

Malokarpatská oblasť sa nachádza na juhozápade Slovenska. Je známa najmä pestovaním viniča a práve stadiaľto pochádzajú tie najlepšie slovenské vína. Každá obec pestujúca vinič sa môže pochváliť svojou vlastnou charakteristickou odrodou. Tak napríklad Limbach, Modra alebo Pezinok sú vychýrené bielymi odrodami, zatiaľ čo Rača a Orešany odrodami modrými.

Obyvateľov aj turistov pravidelne nadchýna aj prekrásna príroda obklopujúca celé okolie. Túry, ktoré vám vyrazia dych a dodajú životodarnú energiu rozhodne stoja za to. Okrem toho odporúčame návštevu Malokarpatského múzea vín, Pezinského zámku a jeho parku, Svätojurského náučného chodníka alebo zrúcaninu hradu Čeklís.

Malé Karpaty sú známe aj svojou vínnou cestou, vďaka ktorej môžete po Oberačkových slávnostiach navštíviť viacero otvorených pivníc a preskúmať tak zákulisie výroby a spracovania vínnej révy. Kvalitné víno ani delikátne jedlo však nie sú obmedzené iba na jeseň.

TIP:K pečenej husi alebo kačke sa hodí ako biele, tak aj červené víno. Nebojte sa experimentovať a nájdite svoju preferenciu.

Víno a skvelé jedlo celoročne

Aj keď sú husacie a kačacie hody doménou jesene, ako sme sa dozvedeli aj v minulom článku, neznamená to, že si lahodné pokrmy v spojení s vínkom nemôžeme vychutnávať celoročne. Mäsko upečené dochrumkava podľa tradičných receptov, delikátna pečienka, ktorá sa rozpúšťa na jazyku, domáce koláče ako od babky – takýto gurmánsky zážitok si môžete dopriať naozaj kedykoľvek.

Celý rok sú dostupné aj lokálne malokarpatské vína z produkcie okolitých vinárstiev. Tieto perfektne dopĺňajú pečené mäsko a spoločne vytvárajú symbiózu chutí. Počas každého ročného obdobia môžete navyše navštíviť aj spomínané vínne cesty a dohnať tak to, čo ste možno na jeseň nestihli.

malokarpatska oblasť, Slovenský Grob, tradičné recepty, husacina

Prečo sa teda obmedzovať a nedopriať si jedinečné spojenie vína a skvelého jedla kedy len chcete, no nie? Naša rodinná reštaurácia Husacina u Jakuba je otvorená po celý rok, a to hlavne preto, aby sme vám mohli prinášať to najchutnejšie, čo v ponuke máme. Tradične pečená hus alebo kačka v kombinácii s našimi domácimi lokšami a červenou dusenou kapustou je tou najlepšou odmenou po celodennom výlete, túre či potulkách malokarpatskou oblasťou.

A čo je lepšie ako si vychutnať úžasné víno a perfektné jedlo v kruhu svojich najbližších? Rezervujte si svoj termín a okoštujte kúsok Malých Karpát. Tešíme sa na vás!

Obsah článku

Ďaľšie články