Ako chovať husi, aby vám na stole pristálo chutné mäsko

Recept na chrumkavú hus, ktorou potešíte chuťové poháriky vašich hostí Výsledok v podobe chutnej, chrumkavej a perfektne dochutenej husaciny, ktorú dostanete v našej Reštaurácii u Jakuba na tanier, je iba špičkou ľadovca. Za týmto dokonalým jedlom sa ukrýva celý proces, ktorý často pripomína mágiu. A na začiatku je samotný chov husí, o ktorom si povieme viac. Kvalitná […]
Ako si prípravíme dozlatista upečenú chrumkavú hus doma

Chrumkavá pečená hus, ktorej lahodné mäsko sa doslova rozpúšťa na jazyku. Nádherná vôňav kuchyni, ktorá vás opantá tak, že sa nebudete vedieť dočkať obedu. Dokonalá kombinácia chutív podobe šťavnatej husi doplnená o sladkastú červenú kapustu a úžasné lokše. Chrumkavúa dozlatista upečenú hus si môžete pokojne pripraviť aj sami doma – skoro takú skvelú, ako v našejReštaurácii u Jakuba. Pripraviť si doma hus, […]
10 zaujímavých faktov o husiach

V Reštaurácii u Jakuba milujeme husi. Všetci, od kuchárov až po vás, návštevníkov. A to nielen akosnáď to najchutnejšie jedlo na svete, ktorým podľa nás pečená hus je. Ale aj ako zvieratá, ktoré sivážime a s ktorými pracujeme už dlhé roky. A aby sme kúsok ich osobnosti priblížili aj vám, spísalisme 10 zaujímavých faktov o husiach. 1. Pierka Ak ste už […]
Svätomartinská husa sa začína už v novembri

Všetci vieme, že obdobie tradičných husacích hodov sa spája s jeseňou. Svätomartinská husa je ale priamo spojená so svätým Martinom Tourským. Na Slovensku sa spája hlavne s Martinovými meninami.